Přeskočit na hlavní obsah

Kyselina askorbová - výroba je hnus

Věděli jste, že asi 96 % produktů s vitamínem C dostupných v Evropě je obvykle krystalická kyselina askorbová, syntetizovaná v továrnách na Dálném východě z americké dextrózy, která se velmi špatně vstřebává? Proto když céčko, tak jedině v přírodní levotočivé formě.
Člověk si nevytváří – na rozdíl od jiných savců – vitamín C ve svém těle. Proto jej musíme získávat z potravy a doplňků stravy.

Např. takový Vitamin C Plus od Inventia se vyrábí bez plniv a bez přídavku syntetizované kyseliny askorbové. Vitamín C pro tento produkt je získáván přímo z přímo z přírody - výtažek z šípkové růže (Rosa canina L.), výtažek z plodů aceroly (Malpighia glabra L.), Výtažek z plodů kustovnice čínské (Lycium barbarum L.),  Výtažek z momordiky (Momordica charantia).

Tyto rostliny jsou v současnosti považovány za jeden z jeho nejcennějších přírodních zdrojů, a to pro svou vysokou biologickou dostupnost a vynikající sloučeniny flavonoidů.

Nezapomeňte zařadit do svého jídelníčku Vitamín C Plus. Pomáhá nejen při tvorbě kolagenu, ale přispívá i ke správné funkci imunitního a nervového systému. 

PS: syntetické Céčko se vyrábí tak, že se doveze modifikovaná kukuřice do Číny, tam se na ní nechají působit těžké kovy a výsledkem je kyselina askorbová. Jako čistidlo super, ale jako zdravý doplněk stravy? No fuj, díky, to fakt nechci, obzvlášť, když je nacpaná skoro v každé potravině jako konzervant. 


Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Neočkovaní nejsou nebezpeční. Naopak!

Tvrdí se, že očkovaní mají mírnější průběh nemoci. Co to ale znamená? Znamená to, že nejsou schopni vyprodukovat dostatečnou imunitní odpověď a typické příznaky. A o to to je horší.

Mikroplasty v tělíčkách dětí!

Zdraví a vývoj dětí ohrožují mikroplasty . Podle německých odborníků je situace nebezpečná . Kde se v organismu berou a co je jejich příčinou?