Přeskočit na hlavní obsah

Kyselina askorbová - výroba je hnus

Věděli jste, že asi 96 % produktů s vitamínem C dostupných v Evropě je obvykle krystalická kyselina askorbová, syntetizovaná v továrnách na Dálném východě z americké dextrózy, která se velmi špatně vstřebává? Proto když céčko, tak jedině v přírodní levotočivé formě.
Člověk si nevytváří – na rozdíl od jiných savců – vitamín C ve svém těle. Proto jej musíme získávat z potravy a doplňků stravy.

Např. takový Vitamin C Plus od Inventia se vyrábí bez plniv a bez přídavku syntetizované kyseliny askorbové. Vitamín C pro tento produkt je získáván přímo z přímo z přírody - výtažek z šípkové růže (Rosa canina L.), výtažek z plodů aceroly (Malpighia glabra L.), Výtažek z plodů kustovnice čínské (Lycium barbarum L.),  Výtažek z momordiky (Momordica charantia).

Tyto rostliny jsou v současnosti považovány za jeden z jeho nejcennějších přírodních zdrojů, a to pro svou vysokou biologickou dostupnost a vynikající sloučeniny flavonoidů.

Nezapomeňte zařadit do svého jídelníčku Vitamín C Plus. Pomáhá nejen při tvorbě kolagenu, ale přispívá i ke správné funkci imunitního a nervového systému. 

PS: syntetické Céčko se vyrábí tak, že se doveze modifikovaná kukuřice do Číny, tam se na ní nechají působit těžké kovy a výsledkem je kyselina askorbová. Jako čistidlo super, ale jako zdravý doplněk stravy? No fuj, díky, to fakt nechci, obzvlášť, když je nacpaná skoro v každé potravině jako konzervant. 


Populární příspěvky z tohoto blogu

Mikroplasty v tělíčkách dětí!

Zdraví a vývoj dětí ohrožují mikroplasty . Podle německých odborníků je situace nebezpečná . Kde se v organismu berou a co je jejich příčinou?

Utajená data o podvodech a důsledcích očkování na ČT2

V minulosti Česká televize přinášela opravdu fakta a informace zakládající se na pravdě. Dnes je těžce dezinformační a propagandistická, až by z toho člověk brečel. Na co konkrétně narážím?