Přeskočit na hlavní obsah

Co funguje na Alzheimera? Žádné léky, jen strava, cvičení a spánek

Byla provedena jedna malá studie, kde každý účastník výzkumu vykazoval na konci léčby takový pokrok, že téměř všichni projevili v testech zcela normální úroveň paměti a rozpoznávacích schopností. Tedy něco, co lze označit za uzdravení.

Terapie bez léků

Výzkumníci namísto léků „jen“ vystavili zkoumané pacienty různým změnám životního stylu orientovaným na zlepšení metabolických parametrů, jako je zánět a inzulinová rezistence, které jsou spojovány s demencí a Alzheimerovou chorobou. Pacienti dostávali mimo jiné stravu se spoustou zeleniny, pravidelně cvičili, snažili se rozvíjet techniky na zvládání stresu a pozvednout kvalitu svého spánku. Nejčastějším „vedlejším účinkem“ této kůry byla ztráta nadváhy. 

Terapie s léky

Všechny dostupné možnosti léčby léky nabízejí minimální zlepšení stavu, pokud vůbec nějaké. Velké klinické zkoušky loni zjistily „minimální účinnost“ nejpoužívanějšího léku LMTX, dva měsíce poté v klinických zkouškách zklamal i lék Verubecestat společnosti Merck. Jeho účinky byly označeny k nerozeznání od placeba.

Tip: Pro stimulaci a podporu mozkové činnosti doporučuji český doplněk stravy Prederozim, který obsahuje úžasnou složku Trehalozu.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč NEodměňovat děti sladkostmi?

Není pochyb o tom, že nadměrná konzumace cukru škodí. Omezovat jakékoliv doslazování je jedním z mála doporučení, na kterém se už shodují zdravotníci celého světa. Přesto se u nás v mnoha školkách běžně odměňuje sladkostmi, ve školách děti dostávají slazené čaje nebo mléka a v nemocnicích najdete na chodbách automaty s limonádami. Vrcholem šílenství jsou pak lékaři a zubaři, kteří po ošetření nabízejí bonbón.

Je zdravější ovesné nebo kravské mléko?

V rámci průzkumu vědci zkoumali 237 rostlinných mléčných výrobků od 23 různých výrobců. Poté porovnali výživové hodnoty, minerály, vitamíny a stopové prvky rostlinných mlék s hodnotami kravského mléka. Výsledek pak překvapil i samotné výzkumníky.