Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.
Často se setkáte s tím, že výrobce uvádí ve složení hydrolyzát kolagenu. Vy samozřejmě nemusíte zcela přesně tušit, o co jde. Jedná se v podstatě o bílkovinu získanou z hovězích nebo vepřových "zbytků", tedy kůží, ocásků nebo kostí a kližek. Tato bílkovina, ač je hydrolyzovaná, má velmi malou využitelnost okolo 25 %, stejně jako velmi špatnou stravitelnost, kterou doprovází pocit těžkého žaludku, křeče v žaludku a plynatost. To je něco, co jistě nepotřebujete. Výrobce se tímto snaží pouze "uměle" navýšit množství proteinu v přípravku za pomoci nekvalitní bílkoviny.
Pokud tedy vybíráte vhodný produkt, zapomeňte na každý, který na sobě uvádí, že obsahují hydrolyzovaný kolagen. Jedná se o největší "šunt", který můžete nakoupit. Pokud jde o HYDRÁT KOLAGENU, tak to je úplně jiná kategorie v podobě tropokolagenu získávaného z rybích kůží. Doslova Ferrari, které má naopak vstřebatelnost maximální. Více se o něm můžete dočít na www.tropokolagen.cz a také jaká je technologie výroby hydrátu kolagenu.